BENVINGUTS AL WEB UER PINEDA DE MAR

6/4/2019 - L'UER Pineda felicita Jordi Parra per la seva distinció com a "Històric del Bàsquet Català"

La Fundació del Bàsquet Català va reconèixer el passat 29 de març la dilatada trajectòria de Jordi Parra Estévez com a jugador, entrenador i directiu amb el premi 'Històric del Bàsquet Català'.
Des de la Unió Esportiva i Recreativa Pineda de Mar no podem fer altra cosa que felicitar a qui va ser l'entrenador del primer equip durant els millors anys de la història del nostre club.
Parra va ser l'encarregat de fer pujar el club a Primera Divisió, una proesa tenint en compte que la majoria de l'equip estava format per jugadors de la casa. Va seguir al capdavant de l'equip durant sis dels vuit anys que va ser a la màxima categoria estatal, entre 1971 i 1976, i després el tornaria a dirigir dos anys a la Primera Divisió B, les temporades 79-80 i 81-82.
La seva trajectòria, però, va començar com a jugador del Club Joventut de Badalona on va debutar la temporada 1949-50. Allà s'hi va estar set temporades i després començaria un periple que el portaria a jugar una temporada al Futbol Club Barcelona, dues temporades al Reial Madrid, una al Picadero Jockey Club i altres dues al Círcol Catòlic de Badalona. Com a jugador també seria 23 vegades internacional amb la selecció de l'Estat espanyol. Després dels anys d'entrenador a Pineda i d'uns quants en segona línia, Parra va assumir la presidència del Club Joventut de Badalona -anomenat llavors 7Up Joventut- entre el maig de 1975 i juliol de 1976 quan el club passava per una situació delicada tant econòmicament com esportiva.
Parra va rebre el guardó durant la XXVIa Festa 'Històrics del Bàsquet Català', presidida per Joan Fa, president de la Federació Catalana de Bàsquet i la Fundació del Bàsquet Català. Conjuntament amb Parra, van ser homenatjats Jaume Albertí Boada, Miquel Bataller Guitart, Josep Bonastre Vázquez, Enric Campos Chaure, Francesc Farràs Serentill, Maite González Casals, Víctor Mas Ràfols, Josep Morris Escobar, Joan Salvadó Ferré, Vicenç Sanchís Rosique, Joan Ventura de San José.

Equip de la Unió Esportiva Pineda de Mar de la temporada 1970-71 que assolí l'ascens a la primera divisió amb Jordi Parra d'entrenador.